13/09/2010

Ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος κατηγορείται για μαζική σφαγή Αλβανών!

Στον αλβανικό τύπο κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που εκ πρώτης όψης προκαλούν γέλιο, αλλά κατά βάθος δείχνουν τον άκρατο εθνικισμό των Αλβανών σε έναν άλλο νέο τομέα, σ’ αυτόν για τη δημιουργία «αρχαίας αλβανικής ιστορίας» στα Βαλκάνια. 

Συγκεκριμένα, στις 2 Αυγούστου 2010, η κυριακάτικη εφημερίδα «Republika» φιλοξένησε άρθρο του συνεργάτη της Vepror Hasani με τίτλο: «Η τρομοκρατία που άσκησαν Ρώσοι και Έλληνες σε βάρος 15.000 Αλβανών».

Ο Hasani ισχυρίζεται ότι στη γνωστή μάχη που ο αυτοκράτορας του Βυζαντίου Βασίλειος ο Βουλγαροκτόνος έδωσε το 1014 εναντίον του στρατού του τσάρου Σαμουήλ την οποία κέρδισε και στη συνέχεια διέταξε να τυφλωθούν 15.000 στρατιώτες, εκείνοι που πολέμησαν και στη συνέχεια τυφλώθηκαν, δεν ήταν Βούλγαροι, αλλά Αλβανοί και Βλάχοι (!!!) και ότι οι στρατιώτες του Βουλγαροκτόνου ήταν Έλληνες και Ρώσοι.

Ο Hasani ισχυρίζεται ακόμη πως οι Αλβανοί ζούσαν στα «δικά τους εδάφη μέχρι το Βόσπορο» και πως είχαν τους δικούς τους θεούς «Το Δία, τον Άτλαντα, τον Προμηθέα κ.α.», Είχαν και τους δικούς τους χώρους λατρείας «στη Δωδώνη στην Ήπειρο, στη Σαμοθράκη, στην Ελεούσα Αττικής κ.α.». (!!!)

Είναι να απορείς  για το τι κάνει ένας λαός για να αποχτήσει (κατασκευάσει) τη δική του εθνική ιστορία.

ΠΗΓΗ: http://www.macedoniahellenicland.eu/content/view/1072/1/lang,el/

No comments :

Post a Comment