14/09/2010

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΑΤΙΔΗ ΓΙΑ ΣΚΟΠΙΑ

Συμφώνως με δημοσιεύματα του τύπου των τελευταίων ημερών, υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έχει εισέλθει στην τελική του ευθεία. Συγκεκριμένα, φέρεται ότι ο ειδικός μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μ. Νίμιτς παρέδωσε τον περασμένο Ιούλιο στις δύο ενδιαφερόμενες πλευρές πρόταση με ονομασία πού έχει ήδη αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση και ότι αυτό πού απομένει είναι η απάντηση του ψευδοκράτους των Σκοπίων. Δίδεται δε και το συμφωνηθέν όνομα το οποίο είναι «VARDARSKA MAKEDONIA» (Βαρδαρική Μακεδονία), για όλες μάλιστα τις χρήσεις. Επίσης, αναφέρονται και καταληκτικές συμβιβαστικές λύσεις, εις βάρος δυστυχώς των εθνικών μας συμφερόντων και κατά παράβαση της περίφημης «κόκκινης γραμμής» πού έχουν χαράξει οι τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις, για τα ζητήματα της γλώσσας και της εθνικότητας («μακεδονική γλώσσα» και «πολίτης της Μακεδονίας του Βαρδάρη» αντιστοίχως). Τις ανωτέρω πληροφορίες επιβεβαιώνουν και τα ΜΜΕ των Σκοπίων.

Τό εξοργιστικώτερο όλων όμως είναι ότι η ελληνική κυβέρνηση δρα παρασκηνιακώς χωρίς να ενημερώνει τον ελληνικό λαό, ο οποίος στην συντριπτική του πλειοψηφία είναι αντίθετος στην παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας, της Ιστορίας του και της αξιοπρεπείας του στο πολυεθνικό μόρφωμα των Σκοπίων. Ταυτοχρόνως, αγνοεί προκλητικά και τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως σε ένα μεγίστης εθνικής σημασίας θέμα. Προφανώς, διότι φοβάται τις αντιδράσεις και την ψήφο του Έλληνα πολίτη στις εκλογές του Νοεμβρίου.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: Αληθεύουν οι ανωτέρω πληροφορίες; Ποια είναι η θέση της ελληνικής κυβερνήσεως απέναντι στις προτάσεις του γνωστού για τον ανθελληνισμό του υπαλλήλου του George Soros κ. Νίμιτς;

No comments :

Post a Comment